Frivilligt arbejde giver gode oplevelser og fællesskaber. Vil du være med? (mar-maj 2021, 20. årgang nr.2)

Rigtig mange støtter frivilligt arbejde, men lige så mange ved ikke, hvor de skal henvende sig, hvis de har tid og lyst til at være med i frivilligt arbejde. 

Frivillig til junior fodbold, besøgsven og badmintontræner – her er man ikke i tvivl om, hvad opgaven indebærer. 

Frivillighed i folkekirken – det er lidt sværere at forestille sig. På listen over frivillige tilknyttet Tveje Merløse Kirke er der mindst 60 kvinder og mænd, som løser utallige og forskelligartede opgaver.  

Hvad laver de frivillige?  

Nogle tilhører korpset af frivillige kordegne og er med til højmesserne. Andre brygger kaffe og bager kage til torsdagscaféen, foredrag eller koncerter. Nogle er voksenhjælpere til babysalmesang og danseholdet KirkeMOVES.  

Om sommeren er der et skønt team, som serverer kaffe og kage under træet. Så man kan mødes og få en god snak efter højmessen. 

Nogle af de festlige traditioner, hvor mange frivillige er med, er sommerfesten med musik og sankthansaften med fællessang. Pladserne i menighedsrådet er også frivilligt arbejde med høj mødeaktivitet. 

Gode råd fra en frivillig til at komme i gang  

- ”Når vi mødes to gange om året for at planlægge aktiviteterne, så kan vi melde os til det vi helst vil”

Når man er frivillig i Tveje Merløse Kirke, så får man lov til at lave det, man helst vil. Jeg har talt med flere frivillige, og de er alle glade for det fællesskab, som er en del af livet i kirken. For nogle er lønnen at se de glade børn, når de hjælper i sommerkirken:

”Det er en dejlig oplevelse, når alt lykkes og bliver en succes. Alt omkring os bobler af liv og glæde”. 

 

Frivilligheden er essentiel for folkekirken. De mange mennesker, som engagerer sig i kirken, gør, at kirken er et levende og bekræftende fællesskab. Kun når de frivillige er med, er der et fælles liv. Kirken er hverken bygningen eller det enkelte individ. Kirken er det fællesskab, som opstår, når man mødes: 

- ”Jeg kender ikke alle, som kommer i kirken, men mange af dem. Nogle er med tiden blevet en del af mine bedste venner” - siger en kvinde, som er meget glad for at være blevet en del af fællesskabet.

 

En anden lagde vægt på at:

- ”for hver gang du deltager i et arrangement, jo flere frivillige møder du, og på den måde kan du være med til, at fællesskabet vokser.”  

 

Alle har givet udtryk for, at vi sagtens kan bruge flere frivillige. Hvis du har lyst til at deltage, så skal du henvende dig til Marianne tlf. 40209246 eller Dorte tlf. 59432453.  

Fest for de frivillige  

Når så mange mennesker gør så meget for andre, så skal man også fejre det. Der har længe været tradition for, at alle frivillige inviteres til en ”fest for de frivillige”. Denne fest er helt anderledes end hverdagen. Til frivilligfesten skal de frivillige helt uvant sidde stille og blive opvartet af de ansatte og menighedsrådet. Festen i 2020 blev aflyst, så vi håber virkelig, at det i år bliver muligt at invitere alle til en dejlig aften.

Dorte Hovmand, Administrationschef