Liv og glade dage i sommerferien (september-november 2020, 19. årgang, nr. 4)

Liv og glade dage i sommerferien

Den første uge i skolernes sommerferie mødtes 19 børn, seks teenagere og syv voksne hver dag i Skt. Nikolai Kirke, hvor deres kreative talenter i den grad kom i brug, ligesom deres kroppe kom i sving med dans og bevægelse, og deres rytmesans blev testet. Ugens tema var ”Symboler”. Der blev produceret ikoner og lavet linoleumstryk, lavet lysestager formet som hænder ud af trylledej, støbt symboler ud af tin og knyttet nøgleringe på livet løs.

Hver dag kom en præst forbi og fortalte om symbolerne: Fisken, korset, ankeret og hjertet, og samtidig blev en fortælling fra Bibelen knyttet til.

Ind imellem de kreative projekter, stod et par teenagere for danseinstruktion til MGP-musik, som de selv havde lavet koreografi til, og der blev spillet på murerspande, kosteskafter og raslet med flasker med ris i.

Det hele sluttede torsdag eftermiddag med en fernisering for forældrene, hvor alle de fine ting var udstillet i sognehuset. Der blev danset og spillet på græsplænen, og børnene sang et par sange for forældrene.

Tak for en dejlig livsbekræftende uge for både børn og voksne, med både sol og regn, rolige stunder med historielæsning og gang i den.

Marianne Olsen